UNICEF hjælper i Chile

Folk samlede sig i Santiagos gader lige efter jordskælvet.
Foto: Reuters/Ivan Alvarado
 

En million børn har brug for hjælp efter det voldsomme jordskælv, som ramte Chile den 27. februar. 

Næsten fem hundrede mennesker blev dræbt under det voldsomme jordskælv, der ramte Chile lørdag den 27. februar. Omkring to millioner mennesker er påvirket af katastrofen, og Chiles myndigheder har nu meldt ud, hvor der er brug for hjælp.

Mange børn i Chile har tegn på stress og udviser frygt for at være indendørs på grund af de 240 efterskælv, der hver især målte mellem 4,6 og 6,8 på Richterskalaen. UNICEF har oprettet områder, hvor børnene kan føle sig sikre, lege og få hjælp til at bearbejde de voldsomme oplevelserDe søger støtte hos forældre og andre familiemedlemmer, som selv er for chokerede til at hjælpe. Derfor har UNICEF oprettet områder, hvor børnene kan føle sig sikre, lege og få hjælp til at bearbejde de voldsomme oplevelser. Børn i katastrofeområder har brug for at opleve stabile og faste rammer så hurtigt som muligt efter katastrofen. Derfor er det vigtigt, at de hurtigst muligt kommer tilbage på skolebænken. Skoleåret er allerede blevet udsat på grund af jordskælvet, og det har ikke været muligt at overholde planen om, at alle børn skulle være tilbage i skolen nu. Mange bygninger er ødelagte, og elever såvel som undervisere mangler materialer. UNICEF hjælper nu myndighederne med at koordinere børnenes tilbagevenden til skolerne, og UNICEF bidrager også med materialer til elever og undervisere.

Chile er normalt et land med rig adgang til rent vand, men i de fjerneste egne er der som en konsekvens af jordskælvet stærkt brug for hjælp til rensning af vand. Her uddeler UNICEF vandrensningstabletter og er desuden med til at udbrede kendskabet til god hygiejne under en katastrofe.

Støt nu