Unge fra hele verden bliver hørt på COP16

Bionedbrydelige balloner sendes til himmels ved den afsluttende ceremoni ved Zambias første Klimatopmøde for børn i 2010.
Foto: UNICEF Zambia/Nesbitt
 

Udfaldet af klimatopmødet, COP16, i Cancun i Mexico vil have en stor effekt på fremtiden for alle unge mennesker. UNICEF sørger for, at de unges stemme bliver hørt på konferencen.

”Verdens ledere skal tage ansvarlige beslutninger til alles bedste og dermed gøre verden til et bedre sted at leve. Jeg håber, at COP16 vil bringe os alle håb om en bedre fremtid.” Sådan lyder budskabet fra den 15-årige UNICEF klimaambassadør Luyando Katenda fra Zambia på en podcast.

UNICEF leder en række af initiativer, der skal få de unges stemmer og hverdag ud til offentligheden og beslutningstagerne på klimatopmødet. UNICEF sørger for, at unge fra hele verden får fortalt lige netop deres klimahistorieGennem sociale medier sørger UNICEF for, at unge mennesker fra hele verden får fortalt lige netop deres klimahistorie.

”Medier, sociale netværk og digitale redskaber giver os muligheder for at dele erfaringer, udvikle initiativer og fortælle historier om, hvordan klimaforandringer påvirker unge menneskers liv – og ofte giver endnu flere problemer i udviklingslande,” siger Gerrit Beger, der leder et innovationsteam i UNICEF.

Lokale begivenheder i fokus

Zambia, Nepal, Hong Kong. Selvom klimakonferencen finder sted i Mexico, så er en serie af lokale begivenheder og møder omhandlende klimaforandringer blevet arrangeret af unge mennesker rundt om i  verden. Artikler, podcast og nyheder fra disse begivenheder bliver derpå sendt til Cancun, hvor UNICEF medarbejdere i samarbejde med unge mennesker, der deltager i konferencen, videreformidler det.

"Vi har brug for de unge for at finde løsninger på klimaforandringerne"”Vi har brug for at bruge den ekspertise og de nye, friske tanker, som unge klimaaktivister har, i en mere strategisk og langvarig måde for at finde lokale og globale løsninger på klimaforandringerne,” siger Gerrit Beger.

Læs om de mange andre initiativer, som unge klimaforkæmpere fra hele verden står bag på uniteforclimate.org

Støt nu