Krisen i Mali påvirker skolegangen for 700.000 børn

I den nordlige del af Mali fungerer kun én ud af tre skoler, og mange lærere tør ikke genoptage arbejdet.
Foto: © UNICEF/MLIA2012-00888/Tanya Bindra
 

"Når jeg var i skole, hørte jeg skyderier. Min lærer bad os gå hjem, så i omkring to uger gik jeg ikke i skole. Jeg glemte en masse ting, fordi jeg var så oprevet. Skyderierne gjorde mig meget bange," fortæller 12-årige Amadou, som på grund af konflikten i det nordlige Mali måtte flygte med sin familie til en sydligere del af landet, hvor han nu går i skole.

Amadou er et af de omkring 700.000 børn, hvis skolegang har været påvirket af konflikten. "Når jeg var i skole, hørte jeg skyderier"200.000 børn er stadig ikke vendt tilbage i skole, og i det nordlige Mali fungerer kun én ud af tre skoler. Men selv hvis de var åbne, er det ikke sikkert, der ville være lærere til at undervise. I byen Gao har kun 28 procent af lærerne for eksempel genoptaget arbejdet. "Når en lærer er bange for at undervise, og en elev er bange for at komme i skole, så bliver hele uddannelsessystemet sat over styr," siger leder af UNICEFs kontor i Mali, Francoise Ackermans.

Siden december 2012 har UNICEF uddelt skolematerialer til over 16.000 børn i hele landet, og med støtte fra UNICEF er Undervisningsministeriet i Mali ved at optrappe indsatsen for at få alle børn tilbage i skole, særligt i den nordlige del af landet.
 

Situationen i Mali

 

- Konflikten i det nordlige Mali påvirker over 2,8 millioner mennesker
- Omkring 250.000 mennesker er internt fordrevne flygtninge
- Omkring 170.000 er flygtet til nabolande som Niger og Burkina Faso
- Mali er en del af Sahel regionen, som gennem længere tid har kæmpet med tørke og fødevarekrise

Støt nu