Voldsom underernæring blandt Pakistans børn

Laila Allahdatta på 11 måneder lider af alvorlig underernæring.
Foto: UNICEF/11-0066/Shehzad Noorani
 

Mere end hvert femte barn i det sydlige Pakistan lider af livstruende underernæring, viser ny undersøgelse.

Nye tal fra en ernæringsundersøgelse i Sindh-provinsen i det sydlige Pakistan viser, Mere end hvert femte barn mellem et halvt og fem år lider af underernæringat der trods fremgang stadig er hårdt brug for katastrofehjælpen.Mere end hvert femte barn mellem et halvt og fem år lider af underernæring. Det er langt mere end de 15 procent, der ifølge FNs sundhedsorganisation WHO kræver, at man skrider til humanitær handling. For ét barn ud af 15 er underernæringen så alvorlig, at de har 10 gange forhøjet risiko for at dø inden deres femte fødselsdag.

Selvom situationen er blevet forværret med jordskælvet i Kashmir-provinsen i 2005 og oversvømmelserne i 2008 og 2010, så har underernæring været et problem i Pakistan gennem årtier, siger UNICEFs øverste chef i Pakistan, Pascal Villeneuve. ”Oversvømmelserne har måske fået problemerne med underernærede børn frem i lyset, men vi ser det som en mulighed for at komme med modsvar, der vil komme børnene til gode både på kort og lang sigt,” siger Villeneuve.

Svækket immunforsvar
UNICEF og andre ernæringspartnere vil over de næste 18 måneder fokusere målrettet på underernæringen hos de 90.000 børn, der vurderes at være ramt alene i Sindh-provinsen. Når opmærksomheden daler, er der fare for at folk glemmer, at de pakistanske børn stadig har brug for hjælpMed de nye oplysninger kommer nye udfordringer, og behovet for hjælp i området er i forvejen kolossalt. ”Når opmærksomheden daler, er der fare for at folk glemmer, at de pakistanske børn stadig har brug for hjælp med at genopbygge deres liv og hjem med deres familier. Det betyder, at mange kommer til at arbejde i stedet for at gå i skole. De lange måneder med meget lidt mad har svækket deres immunforsvar og dermed deres evne til at bekæmpe sygdomme,” siger Pascal Villeneuve. Udover arbejdet med ernæringsproblemer fortsætter UNICEF med blandt andet at levere rent drikkevand til millioner af mennesker og sikre stadig bedre toiletforhold for de mange millioner, der er blevet berørt af katastrofen.

Støt genopbygning i Pakistan