Næste bølge af dødsfald skal forhindres i Østafrika

Det er lidt mere end 100 dage siden, at FN erklærede hungersnød i seks regioner i det sydlige Somalia, og UNICEF har fået stor hjælp fra hele verden til hjælpeindsatsen. Men UNICEF arbejder stadig hårdt på at redde de katastroferamte børn. Lige nu truer smitsomme sygdomme med at skabe en ny og potentielt endnu værre bølge af dødsfald."Lige nu truer smitsomme sygdomme med at skabe en ny og potentielt endnu værre bølge af dødsfald"

Svært underernærede børn er ni gange mere udsatte for at blive ramt af smitsomme sygdomme såsom mæslinger, kolera og malaria end normalvægtige børn er. Derfor intensiverer UNICEF lige nu sin indsats for at vaccinere børn mod mæslinger i Somalia. Siden juli har UNICEF vaccineret mere end én million børn, og sidste uge begyndte en ny kampagne, der skal vaccinere yderligere 750.000 børn.
Truslen er desværre alt for tydelig. Sammenlignet med sidste år var der i juli i år syv gange flere mæslingetilfælde, og regnen, som nogle steder heldigvis gavner det katastroferamte område, giver lige nu smitten endnu bedre vilkår for at sprede sig.

”Den nuværende regn vil lette tørken i Somalia, Kenya, Ethiopien og Djibouti. Men regnen øger også risikoen for sygdomsudbrud,” siger UNICEFs regionschef i Øst- og Sydafrika Elhadj As Sy.
Regnen, kombineret med ekstremt overfyldte flygtningelejre, den lave immunitet og de dårlige vand- og sanitære forhold er alle medvirkende faktorer til, at UNICEF frygter en ny bølge af børn, der bukker under for katastrofen. Det har derfor høj prioritet for UNICEFs arbejde i Østafrika de kommende måneder at beskytte sårbare flygtninge, især kvinder og børn, mod de smitsomme sygdomme.
”UNICEF udvider indsatsen for at nå børn, uanset hvor de er, og minimere følgerne af den forværrede situation,” slutter Elhadj As Sy.
 

Støt de katastroferamte børn i Østafrika